Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Naxxa - Abomination wing

2009.02.18

Na háj..most az "undor szárnyat" nézzük át

Abomination wing

Patchwerk

egy bazi nagy abomination.
Képességei:
- üti az aggróelsőt, nem túl nagy ütésekkel amúgy.
- az aggrómásodikra használja a hateful strike képességet. A HS használatakor az első két aggróhelyen szereplő ember plusz aggrót kap. Csak várjuk meg hogy a tankok beleüssenek a bossba, egy pár másodperc és már nem tudják túlaggrózni az offtankot.
- 6 perc után enragel és szétbasz mindent.
- 5% hpnál szintén enragel és megpróbál szétbaszni mindent.
Taktika:
Pull után mindenki vár pár másodpercet hogy az OT is beleüssön egy kicsit, utána már fixen a két tank lesz az aggrólista elején. Max DPS, max HPS. A jobban felszerelt tankot kell hateful strike tanknak betenni, mert a HSek a durvák, 24K armorra 8500-9000eket üt másodpercenként.

5%nál a még meglevő oh-shit buttonokat nyomják el a tankok (last stand+shield wall vagy ezek megfelelői). A hero/bloodlust használatot célszerű úgy belőni, hogy kb koppra 0%nál érjen véget, hogy az enrage alatt is legyen növelt DPS és HPS. Magyarán 45 seccel azelőtt, ahogy a bosst meghalni várjuk.
A HS tank vigyázzon hogy ne húzza le a maintankról mert akkor szerepet cserélnek és a rosszabbul gearelt tank fog HSt kapni,
Ha van mage, jöhet amplify magic a tankokra, mert itt minden sebzés fizikai.

 

Grobbulus

elvileg óriás.
Képességei:
- méregtócsa: durván 15 másodpercenként maga alá fingik egy méregtócsát ami 2000 DPSsel sebez és egyre terjed, kb 1 percig, majd elenyészik.
- slime spray: 6-7K sebzés frontálisan a boss előtt mindenkire. Ha ez nem volna elég ok arra, hogy senki ne álljon elé és ne legyen a raid felé fordítva, akkor még az is idetartozik, hogy akit a spray megüt abból egy fallout slime nevű add spawnol.
- mutating injection (disease): random emberre lövi 20 secenként, később egyre gyakrabban. Az áldozat 10 másodperc múlva VAGY ha leszedik a diseaset, 8Kt sebezve “felrobban” és hagy maga alatt egy ugyanolyan táguló 2K dps méregtócsát, amit a boss is hagy maga alatt.
- berserk: 6 perc után a boss 1000%-kal durvábbakat üt és kivégzi a raidet.
Taktika:
Ranged és healerek középtájt állnak. A maintank a terem falai mentén körbe-körbe járkál a bossal folyamatosan. Amikor méregtócsát köp a boss, akkor kell vele hátrálni egy kb 10 méternyit, hogy némi tágulás után is legyen elég sok hely a 2 legfrissebb tócsa közt.
Aki mutating injectiont kap, az azonnal kifut a boss MÖGÉ egy szabad helyre két méregtócsa közé és ott rakja le a saját tócsáját. Heal kell majd rá, a tócsa lerakása után azonnal vissza kell futni a raidbe. Ne a boss ELÉ rakjuk a tócsát mert akkor jól kibaszunk a tankkal meg a meleevel, akiknek ezen át kell majd haladni vagy ki kell kerülni ugye.
Az injection disease, NEM SZABAD leszedni, mert akkor azonnal kisül, sanszos hogy még a célpont nem hagyta el a raidet és jól megszopatjuk ezzel egymást.
A slime sprayből spawnoló fallout slime-okat az offtank felveszi és a dps (ranged) azonnal átvált rá. A slime is aoeban mérget sebez, ezért a melee dps végig a bosson van, csak a ranged kezeli a slimeokat. Az offtank szintén körben megy a maintank után, csak 1 kicsivel bentebb a terem közepe felé - úgy, hogy a boss méregtócsáiban már ne álljon, de az addok tócsáit se kapja meg a ranged/heal szekció. Ha ő kapna injectiont akkor ugyanúgy próbáljon meg a terem legszélén pukkanni és aztán visszamenni a “belső sávra”.

 

Gluth

démonkutya.
Képességei:
- tauntolható.
- nem üt durván, 3500 körül.
- mortal wound: egy nagyobb instant ütés, ami feltesz egy debuffot: -10% healing taken, stackelődik 10-ig. 15 másodperc időtartam.
- enrage: 8 másodpercig 25%kal gyorsabban és nagyobbakat üt. Tranq shot vagy anesthetic poison leszedi.
- decimate: mindenki a maxhpja 5%ára esik vissza. Az esetlegesen bent levő zombik is. Kb 90 másodpercenként használja.
- devour zombie: egy közeli zombira rámozdul, megeszi és 5%-ot gyógyul.
- berserk: a negyedik decimate után szétszedi a raidet. Ez tehát durván 6 percet ad a kivégzésére.
Durván 10 másodpercenként spawnol 1 zombi chow nevű mob a szobába bejutásra használt cső alatt. Ezeknek a zombiknak 500K hpjuk van. A decimate rájuk is hat, ekkor 25K hpra esnek le. Stackelő debuffot raknak ami növeli a bekapott sebződést, ezért nem tankolhatók túl hatékonyan, kiteolni kell őket.
Taktika:
Maintank felveszi a bosst és elhúzza a csőtől átellenes oldali falhoz. A mortal wound miatt a tankok egymásról letauntolják durván 15 másodpercenként a bosst - követendő taktika, hogy az a tank akiről levették a bosst akkor veszi vissza, ha róla lejárt a mortal wound (15 sec). Ez némi kommunikációt igényel. így 10-20% heal csökkenés mellett lehet végig tankolni a bosst.
Az enrageket tranq shottal hunter, vagy anestheticcel rugó kezeli.
Decimate után az aktuális tankot igen gyorsan healelni kell, mielőtt a boss megeszi.

A trükk a zombie chow addok kezelésében van: ezeket távol kell tartani a bosstól (különben felhealelik és az nemjó) és decimate alatt amikor lesebződtek, leölni őket. Főleg 10 fősben, ahol nincs mindenféle kaszt és spec, gondot okozhat a nagy mennyiségű zombi egyidejű kiteolása.
Mindenféle aoe lassítás és root szóba jöhet, akár az is hogy akármilyen pala conseccel aggrót tart a zombikon, közben hunter által rakott lassítócsapdán áthúzza őket.
Amivel még sokaknak van sikere, az a warrior kiting: egy piercing howlra specelt warriorra van szükség aki thunderclappel aggrót tart és piercinget spamelgetve lassítva tartja őket, a frost trap itt is használható amúgy.

 

Thaddius

hústitánnak mondja a wowwiki.
Képességei:
- Van előtte 2 add, Feugen és Stalagg.
Feugen folyton 60 yardon belül aoezik mindenkit, de amúgy lájtosan üt.
Stalagg eleve durvábban üt de néha enragel és akkor még durvábban.
Ennek a két addnak egyszerre kell meghalnia és nem szabad őket elmozdítani a platformjukról mert akkor kinyírja az egész raidet egy nagy áramütés.
Durván 30 másodpercenként megcserélődik a két addon levő tank, egyszerűen maguktól átrepülnek a másik addhoz. Automatikusan megkapják az előző tank aggróját az új addjukon (illetve áthozzák a saját aggrójukat az előző addról, fene tudja, majdnem mindegy is). A healerek figyeljenek, hogy kit kell healelni :)
- Ha a két add egyszerre meghalt, Thaddius lassan életre kel. Le kell hozzá ugrani az addok platformjáról, ez egy kis ügyességi feladat.
- 15 másodpercenként 3 random emberre lightninget lő, durván 4K sebzés.
- Polarity shift: 30 másodpercenként random töltéssel ruházza fel a raid tagjait: mindenki pozitív vagy negatív lesz. Azonos töltésű emberek ha egymáshoz közel állnak, erősítik egymás sebzését. Ellentétes töltésűek 3500 DPSt tolnak egymásba.
- Ball lightning: ha senki nincs melee rangeben 20Ks lightningeket kezd dobálni az aggróelsőre. Ez nem fordulhat elő amíg él a tank.
- Berserk: 6 perc csata után rövidre zárja a témát.
Taktika:
Healerek és DPS elosztása a két addon, addok együttes megölése. Addokat ott tankoljuk ahol eleve állnak.
A DPSt úgy kell elosztani, hogy Feugenen ne legyen melee és kb azonos DPS jusson mindkettőre, az utolsó százalékokon össze kell hangolni a leölésüket.
Ezután jól kivitelezett ugrás Thaddius platformjára. Pontosan kell ugrani mert bele lehet esni a szmötyibe, ami nemjó.
A negatív töltés az ajtóból nézve BAL oldalára menjen Thaddiusnak, a pozitív a jobb oldalára. A töltésváltozásokat AZONNAL le kell reagálni. Amikor valaki átmozog a túloldalra, a saját nézőpontja szerinti JOBB oldalon közlekedjen. A tanknak is át kell állnia a megfelelő oldalra mindig.
A teljes azonos töltésű oldal a tankra álljon amennyire lehet, hogy mindenki mindenkinek adja a töltetek által az extra kakaót.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.