Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FREYA

2009.07.03

Kronakaj!

 

Nerfelni való lockunk lefordította Frei Tomit, mivel tud angolul:)  Én is csak megrekedtem a Hunterek szintjén....I'm boy!!  I have a big .....szóval izé...

 

Jöjjön a kötelező anyag:

 

Freya

From WoWWiki

Jump to: navigation, search

Combat

Freya

Image of Freya

Nem

Faj

Titán (Óriás)

Szint

?? Boss

Health

4.2M (Heroic) / 1.4M (Normal)

Mana

702K (Heroic) / 234K (Normal)

Viszony

Alliance Horde, ellenséges

Hely

The Conservatory of Life

Állapot

Legyőzhető

Freya az Ulduar-os boss harcok egyike, kinek hard módja hasonlít Sartharion-éhoz. Ulduar völgyének közepén található 3 őssel (ancient) körülvéve, akiknek mind különleges képességeik vannak, amik megnehezítik a harcot, amennyiben a Raid úgy dönt, hogy nem öli meg őket a harc előtt.

 25-fős képességek

A Lifebinder jelenléte másodpercenként 24000 életerőt gyógyít Freya-n, ez az egész harc alatt jelenlévő permanens HoT

Freya-n lévő minden egyes stack, növeli az őt érő gyógyítást 4%-al. A harc 150 stack-el kezdődik.

A célpont 8 yard-ra lévő minden egyes ellenségnek 7400 – 8600 Nature sebzést okoz. 1,5 mp varázslási idő.

Freya 10-15 Természet bombát lő véletlenszerű célpontokra. Ezek 10 mp után robbannak minden 10 yardon belül tartózkodó játékost hátralökve, és 8775 – 9225 Nature sebzéssel együtt.

10-fős képességek

A Lifebinder jelenléte másodpercenként 6000 életerőt gyógyít Freya-n, ez az egész harc alatt jelenlévő permanens HoT

.

Freya-n lévő minden egyes stack, növeli az őt érő gyógyítást 4%-al. A harc 150 stack-el kezdődik.


 

A célpont 8 yard-ra lévő minden egyes ellenségnek 5088 – 5912 Nature sebzést okoz. 1,5 mp varázslási idő.

Freya 10-15 Természet bombát lő véletlenszerű célpontokra. Ezek 10 mp után robbannak minden 10 yardon belül tartózkodó játékost hátralökve, és 5850 – 6150  Nature sebzéssel együtt.

 

Taktikák

A harc egy buja oázis-szerű völgyben játszódik, Ulduar-on belül. Három Ős boss-fa is van akiket meg lehet ölni. Életben hagyásuk esetén, hasonlóak Sartharion hard mode-jához, igencsak megnehezítik a harcot, mivel mindegyik buff-olja Freya-t és az add-jait.

Amint elkezdődik a harc Freya magára tesz egy HoT-ot, és egy buff-ot amely megnövel minden kapott gyógyítás-t 4%-al stack-enként. 150 stack-kel indul, összesen +600%-ot adva, ezzel gyakorlatilag sérthetetlenné változtatva őt a harc elején.

Freya ezután 6 hullámban idéz add-okat, 1 preces időintervallumokban. Az add-ok legyőzése különböző mértékben csökkenti a Freya-n levő buff stack-jeinek mennyisésgét, mígnem a 6. hullám után teljesen meg nem szűnik. A hullámok 3 különböző add típusból állnak, melyek véletlenszerű sorrendben 2-szer jönnek.

A harc kimenetele az add-ok irányítás alatt tartásán múlik. Mindemellett az add-ok megölése az igazi lényege ennek a harcnak, mivel nem csak wipe-ot okozhatnak ha túl sok felhalmozódik, de Freya gyógyításának tulütése érdekében is meg KELL őket ölni.

A harc alatt kb. minden 45 mp-ben egy vékonyka, világító Eonar`s Gift (Eonar ajánéka) nevezetű fa idéződik valahol Freya-hoz közel. 65000 (10-fős-ben 20000) HP-ja van. 10 mp-en keresztül nő, ezután mind Freya-t mind az add-jait gyógyítja, a maximum életerejük 60%-ra (30%-ra 10-fősben). Ezt a fát egy-két kinevezett játékosnak, azonnal meg kell ölnie, különben nagyon megnehezíti az addok 1 percen belül történő megölését.


 

1. Fázis

Minden percben véletlenszerű sorrendben hullámok jönnek.


1-es típusú hullám:

Storm Lasher, Ancient Water Spirit és Snaplasher . 500k-től 1m-ig terjedő, különböző mennyiségű életerejük van. Ennek ellenére egyszerre KELL őket megölni, különben a halál után 12 mp-el feltámadnak (a High Priest Thekal raid boss add-jaihoz hasonlóan). Mindhárom fajta add-ot lehet stun-olni, és megszakítani. Az Attuned to Nature stack-eket 10-esével csökkentik fejenként.

  • Snaplasher: Minden egyes alkalommal amikor támadás éri, kap egy debuffot, amely növeli a sebzését 10%-al. Ez 99-szer stack-elődhet fel. 10 fős-ben minden egyes stack csökkenti a mozgási sebességét 5%-al, tehát amikor eléri a 20 stacket, moygásképtelenné válik. Ekkor a tank-nak és a közelharcosoknak eltávolodhatnak mellőle, mivel a távolsági kasztok biztonságosan le tudják ölni. 25 fős-ben, egy offtank-nak kell felvennie ezt az add-ot míg DPS-elik. A tanknak figyelnie kell a stack-ekre, és amint eléri az 50-et, minden támadást be kell szüntetni. Ha 4 mp-ig nem érkezik támadás a debuff reset-elődik. A stack-eket csak direct sebzés növeli, tehát nem nő DoT-tól, channeled varázslattól, visszaverődő sebzéstől vagy proc-tól, így ezekkel vagy, lassú varázslatokkal, 2-kezes fegyverekkel biztonságosan leölhető.

Sok másik mob-bal ellentétben a Snaplasher-ek (10 fős-ben) nem ütnek közelharci célpontot amennyiben az agró listájukon legmagasabban lévő célpont nincsen közelharci távolságban. Egy közelharcosokkal teli raidben, hagyni kell a tankot agrót építeni, eddig a DPS ütheti a többi add-ot. A tank idönként hagyja hogy a debuff reset-eljen, ezután a tank elsétálhat és a közelharcosok bitonságban leverhetik.

Másik lehetőség a Snaplasher kite-olása, egy magas aggró-jú kaszt pl. Hunter, által. Különböző lassító hatások segíthetnek, pl. Slow, Hamstring, Crippling Poison. Így egyszerüen le lehet verni, a debuff figyelmen kívül hagyásával, mivel ennek van a legtöbb életereje a 3 közül. Ez a módszer egy tipikus 3 tank-os raidben felszabadít 1 tank-ot, jobb irányítást engedve ezzel a másik 2 add-on

  • Storm Lasher: Sebző Nature varázslatokat és Chain Lightining-ot varázsol amely 5 (10 fős-ben 3) célpontot sebez. Le kell stun-olni és megszakítani amilyen gyakran csak lehet.
  • Ancient Water Spirit: Időnként egyenes vonalban előre tör, ezzel az útjában lévő miden játékost hátra lök. A raid-nek háttal kell tankolni.


2-es típusú hullám:

  • Detonating Lasher: 10-es hullámokban jönnek és Freya körül egy körben jelennek meg.

234k életerejük van, tank-olhatatlanok, és játékostól játékosig futnak. Haláluk esetén egy rövid hatósugarú (kb. 15 yard) AoE-t idéznek 8000 sebzéssel. Emiatt, egy területen történő le AoE-zésük rossz ötlet.

Az Attuned to Nature stack-eket fejenként 2vel csökkentik.


2-es típusú hullám:

Freya egy nagyobb add-ot, egy Anciet Conservator-t idéz, melynek 2.2M életereje van. Offtank felveszi és le lehet ütni. Időnként egy Conservator`s Grip (a Figyelő Szorítása) nevű skill-el silence-el minden raid tagot. Az ebben a fázisban megjelenő Healthy Mushroom-ok (Egészséges gombák) megsüntetik, illetve megakadályozza ezt a hatást, amennyiben a játékos alájuk áll. Nature`s Fury (a Természet Dühe) nevű skill-t is használ, amit véletlenszerű játékosra tesz. A játékos sebey maga körül mindenkit 10 mp-en keresztül, ezért hamar el kell mindenkitől távolodnia.

Az Attuned to Nature stack-eket 25el csökkenti.

2. Fázis  

Nem idéződik több hullám. Freya megtartja a képességeit, a heal erősítés kivételével. Tank and Spank fázis. Ebben a fázisban Freya Nature Bomb-ákat dobál a raid tagokra, akiknek el kell ezekelől mozogni, különben halálosak lehetnek. Ha túl sok játékos hal meg nem a DPS nem fogja tudni tűlütni Freya Touch of Eonar-ját.

 

Normal mód

Ahhoz hogy normal módban induljon a harc elöbb meg kell ülni mind a 3 Ős-t a zónában. Ezek az Ősök miniboss-ok, minimális taktikával. Az Ősök körüli trash-t érdemes kitakarítani mert a harcok alatti mozgás könnyen behúzhat 1 patrol-t és vele együtt Freya-t.

  • Elder Brightleaf (Tündöklőlevél Ős) a Konzervatórium északnyugati felében található. Sunbeam (Napsugár) effektet tesz a földre amiböl ki kell húzni, különben gyorsan felgyógyul. Van egy Solar Flare (Napkitörés) skillje, ami Nature sebzést okoz az egész raid-nek.
  • Elder Stonebark (Sziklakéreg Ős) a Konzervatórium keleti felén található. Van egy Ground Tremor (Föld rengetés) képessége mely az egész raidre ható fizikai sebzés. Petrified Bark (Átszakadt kéreg) képessége hasonló mint a thorns (tüskék) csak véges töltettel. Végül egy self-buff-ja is van, Fists of Stone (Szikla öklök) amivel egy csapással leüti a tankot. Amikor ezt felteszi, az offtank-nak le kell őt taunt-olnia ls kite-olnia amig el nem múlik. Ezután a main tank vissza taunt-olja.
  • Elder Ironbranch (Acélág Ős) a Konzervatórium észak-keleti sarkában található. Két képességére kell figyelni. Az első az impale (Feldöfés) ezzel nagy sebzést okoz 5 mp alatt, ezt ki kell heal-elni. A másik az Iron roots (Vasgyökerek). Ezeket ki kell jelölni és le kell verni mielött a hatásuk alatt álló játekosok meghalnak.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Pár hiba

(Deliaana, 2009.07.03 21:11)

Találtam benne így utólag 1-2 hibát de semmi olyat ami miatt a taktika nem érthető. Mivel a "szakszavakat" nem akartam lefordítani (a többség így jobban érti miről van szó), szerintem később írok egy kis gyűjteményt ezekre, hátha valakinek kell.