Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Zul Aman

2008.04.16

Alapok:

A maci boss leölése 15 percet ad a timerhez, míg a sas 10 percet. A Dragonhawk és lynx bossokért nem jár plusz idő.

Ne engedj ki egyetlen foglyot sem, és ne lootolj egyetlen ládát sem az event végéig; csak időpocsékolás. Ha a boss meghalt, a fogoly ottmarad, még akkoris, ha a végén elbukod a timert. Mihelyst meghal a boss, felveszitek a badge-t, és mentek tovább. Javallott a group loot, és need/greed/pass rollok menet közben, hogy ne menjen idő a lootosztásra master loottal. Ha Timed Run-ra mentek, már eleve ismeritek annyira egymást h nem ninjáztok.

Legyetek mozgásban, elvesztegett idő az álldogálás. Nem kell megvárni míg mindenki full manát, csak húzd be a következő trasht, és mindenkinek meg kell tanulni gazdálkodni a rendelkezésére álló idővel, potik, stb stb. De azért óvatosan a dologgal, egy elkapkodott pull a timed runt hazavághatja. Egyetlen wipe is bukást eredményezhet.

Potik, flaskák, elixírek legyenek rajtatok. Olaj, kajabuff úgyszintén. A maximumot kell nyújtanotok, gyors fightok, wipe és hiba nélkül.

Az egész raidnek tisztában kell lennie mindennel. Tudnia kell melyik trashnél mi a teendő, a bosst hogy kell leölni. Nincs idő arra, h minden pull előtt magyarázzatok 5-6 percet.

Csapat összeállítás:

Nem annyira jelentős a csapatod felépítése, sokkal fontosabb az, hogy hogyan játszol. De a következőkben mondok pár hasznos tanácsot.

Maga az insta sokkal könnyebb ha van palatank és legalább két aoe kaszt. Nagyon sok helyen lehet a mobokat simán aoe-zni és ezzel is időt megtakarítani.Habár az időbe palatank nélkül is be lehet kerülni, de sokkal nehezebb.

Egy másodlagos tank is szükséges (warrior vagy druid is lehet). A legjobb és az idő függvényében leghasznosabb egy dps warri az offtank szerepre.

2 healer szükséges, és NEM kell több mint kettő.egy harmadik healer kb 4-7 perc lassabb haladást eredményez, szóval hacsak nincs 10 felesleges percetek az időből akkor valószínűleg elbuktok.

 

Komoly dps-re van szükség. Ha időre akarjuk tolni az instát, akkor nem t4 az a gear amibe lenni kell. Legyen meg a geared készen BT-re és az ide is jó lesz.

 

A shadowpriest az egyik leghasznosabb a timer runon, révén h folyamatosan tölti a csapat manát és a VE-vel egyfajta 3ik healerként is funkcionál.

Haladási sorrend:

A legjobb sorrend az a 1, 3, 2, 4. A legnagyobb hátrány ebben a sorrendű haladásban, az, hogy ha nem megy zökkenőmentesen, könnyen elbukhatjátok, és csak 2 chesthez juttok hozzá.

Egy másik alternatíva az a 2,1,3,4. Ez 3 ládát biztosan garantál egy átlagos csapatnak, habár 1 perccel hosszabb így az útvonal a másikhoz hasonlítva.

 

A trash pucolással együtt a medve boss kb 10 percet igényel, a dragonhawk 12-őt, a sas 8at, míg a lynx 15öt (kicsit szűkös lehet majd a timer a lynxen, de az első 3on lehet spórolni.

Taxok:

Bear Trash:

2 fel alá mászkáló patrol van a maci trash előtt. Ki lehet őket kerülni, de felesleges, hisz véletlen beaggrózhatjátok őket a későbbiekben, különben se indul el a timer, ha nem mentek túl közel a bosshoz.

Mihelyst közel mentek, a maci boss elfut és trasht küld felétek. Gyors nuke rájuk, majd a maci packot húzzátok be. A másik maci packet nem kell leölni, feleslegesen vesztegettek időt vele.

Eztán csak szimplán haladni kell, a fennt említett érvek szerint (nem kell mindig full buff, full mana..) A lovasokat külön tankoljátok, mivel stackelődik az ordítások, de ettől eltekintve sima ügy.

Maci Boss:

Ez egy sima ügy, szimpla tank’n’spank. A boss leölése 15 percet ad a timerhez. Ha minden jól csináltatok, kb 25 percnek kell maradnia a boss meghalása után.

Dragonhawk trash:

Nagyon fontos h a scoutokat megöljétek mielőtt elérnék a dobokat. HA eléri 2 elitet summonál, amik azon kívül h relatíve sok hp-val rendelkeznek, felesleges időpocsékolás rájuk vesztegetni az értékes időt.

 

Elsőként a flamecastereket öljétke, mert nagyon sokat sebeznek. Spellsteal vagy MC menjen rájuk. Az MC az egyik legjobb megoldás, mert azon kívül h csökkenti a raid dmg-et, iszonyatos dps-t lehet vele produkálni, ámbár vigyázzni kell vele, főleg ha kijön…

 

Az utolsó pack mobokat a lépcsőn érdemes ölni, hogy kikerüljétek az utolsó patrolt.

Dragonhawk:

A standard taxx, az hogy kinyittok egy oldalt, majd paladin betankolja őket, és aoe rájuk. A következő körben a másik oldalra ugyanezt, majd sima tank’n’spank a bossba. Akár egy nem prot talentes pala is betudja őket tankolni, habár akkor keményebb lesz a healerek dolga. Shadow Priestként a bosson kell maradnod és végig őt dpselni.

 

13 percnek kell maradnia mikor meghal a boss. Ugorjatok le a boss platformjáról és balra menjetek a vízben egészen a macis event kezdésénél lévő területre. A másik irányba lesz az Eagle boss. Végül is csak, ne aggrózzátok be a patrolt hex lord területén.

Eagle trash:

A cél hogy a tempest-et minél hamarabb behúzzátok meghalás nélkül, mivel a tempest behúzásával nem fog több add generálódni.

 

Csak mozogjatok ahogy tudtok közben a tankolt mobokat ölve, kis aoeval. Fontos h ne halljon meg senki.

Eagle:

Itt félkörbe álltok a bossnak háttal, tank tankolja, melee üti, ti figyeltek arra h 5 yard kb legyen köztetek és dpseltek. Storm idején összefuttok, DPS tovább, majd vissza a helyetekre. Sokkal egyszerűbb ha nem foglalkoztok az addokkal, és csak dpseltek a bossba. Ha elegendő a DPS (aminek így kell lennie ha timed run-t mentek), akkor ez sima ügy lesz.

A boss leölésével, és az extra idővel 15 percnek kell maradnia az utolsó animal boss leöléséig.

Lynx Trash

Számos pack kikerülhető a Lynx felé vezető úton ha jó útvonalon haladtok. A sastól elindulva a vízesés mentén menjetek a lynx felé.

Lesz egy pack ahol egy csomó kis macska, meg egy nagyobb lesz. Őket ki kell clearelni. Ezután figyelve arra h a patrol ne legyen a közelben, elrohantok a kis viskó oldalához balra. Van egy ablak a viskón, ugorjatok be rajta, és a másik oldalán szintén ugorjatok ki az ablakon. Eztán elrohantok a következő viskóhoz ami előttetek van.

Fussatok amíg egy elágazáshoz nem értek a folyónál. A Trollt a két krokival öljétek le, de ne aggrózzátok be a neutral krokkókat, és menjetek tovább. Ezzel 2-3 packot hagytatok ki, ami azért elég sokat segít a timeren.

 

A többi pack eléggé egyértelmű, habár jó sok van.. Legyen mindig dispell ha MC van, mert az mczett emberek szétverhetik a többieket pillanatok alatt.


Lynx:


Minden 25%on visszavált a boss full hp-ba és egy full hp-s spirit cat is lesz. Ha valamelyik eléri a 20% hp-t újra összeállnak a régi hp-ra.

 

Ha eljön ez a fázis mindig célszerűbb a macskát ölni mint a boss-t, hisz kb fele annyi hpja van.

 

4-5 percre lesz szükségetek ehhez a bosshoz, mielőtt megtudjátok ölni. Időnként totemeket spawnoltat, amiket AZONNAL le kell ölni.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

ui:

(Gotono, 2008.05.18 12:59)

Ha kell én le tudom írni a lehető legrövidebb és legkönyebb útvonalat az instában, minden bossot belevéve taktikokkal és jó tipekkel, meg miegymás okossággal

lynx

(Gotono, 2008.05.18 12:55)

Hát Porfi úgy néz ki te se olvastad végig mert tudnád hogy a lynx különválik és amikor visszaolvadnak akkor visszamegy a hp-ja :P multkor meg már aszitted lenyomjuk 2 perc alatt a bosst :D